Raciborskie klasyczne

 Piwo jasne pełne warzone według
tradycyjnej metody, fermentujące w otwartych kadziach i leżakujące w tankach przez okres około
4 tygodni

Zawartość alkoholu: 5%
Ekstrakt 12 %

raciborskie twierdzowe

Piwo klasycznie warzone dolnej
fermentacji. Niska zawartość alkoholu oraz subtelna gorycz powodują, że jest to piwo idealne na upalne dni.

Zawartość alkoholu: 4,5%
Ekstrakt 11 %

raciborskie rżnięte

piwo dolnej fermentacji, klasycznie warzone o kolorze ciemnobrązowym. Powstaje poprzez wymieszanie piwa jasnego z ciemnym.

Zawartość alkoholu: 4,8 %
Ekstrakt 12 %

Raciborskie Pils

 Raciborski Pils warzony jest według
oryginalnej receptury z początku XX wieku. Piwo tworzone na bazie słodu
pilzneńskiego, leżakujące w tankach przez okres 6 tygodni. Charakterystyczna dla tego gatunku piwa jest intensywna goryczka.

Zawartość alkoholu: 4,5 %
Ekstrakt 12 %

Raciborskie Zielone

piwo dolnej fermentacji o kolorze zielonym. Swoją barwę zawdzięcza użyciu naturalnego barwnika.

Zawartość alkoholu: 4,5%
Ekstrakt 11 %

Raciborskie Mocne

Piwo jasne mocne o podwyższonym ekstrakcie i zawartości alkoholu. W smaku wyczuwalna słodycz. Piwo idealne na chłodniejsze dni.

Zawartość alkoholu: 6,8%
Ekstrakt 15 %

raciborskie miodowe

Piwo warzone z dodatkiem miodu gryczanego. Miodowy smak przeplata się z lekką goryczką ze słodowym tłem.

Zawartość alkoholu: 4,5%
Ekstrakt 12,3 %

Raciborskie ciemne

Piwo ciemne tworzone na bazie słodów pilzneńskich, monachijskich oraz karmelowych i palonych. Kolor ciemnej
czekolady, dominuje karmelowy i słodowy smak.

Zawartość alkoholu: 6,3%
Ekstrakt 15 %

Raciborskie klasyczne

 Piwo jasne pełne warzone według
tradycyjnej metody, fermentujące w otwartych kadziach i leżakujące w tankach przez okres około
4 tygodni

Zawartość alkoholu: 5%
Ekstrakt 12 %

raciborskie twierdzowe

Piwo klasycznie warzone dolnej
fermentacji. Niska zawartość alkoholu oraz subtelna gorycz powodują, że jest to piwo idealne na upalne dni.

Zawartość alkoholu: 4,5%
Ekstrakt 11 %

raciborskie rżnięte

piwo dolnej fermentacji, klasycznie warzone o kolorze ciemnobrązowym. Powstaje poprzez wymieszanie piwa jasnego z ciemnym.

Zawartość alkoholu: 4,8 %
Ekstrakt 12 %

Raciborskie Pils

 Raciborski Pils warzony jest według
oryginalnej receptury z początku XX wieku. Piwo tworzone na bazie słodu
pilzneńskiego, leżakujące w tankach przez okres 6 tygodni. Charakterystyczna dla tego gatunku piwa jest intensywna goryczka.

Zawartość alkoholu: 4,5 %
Ekstrakt 12 %

Raciborskie Zielone

piwo dolnej fermentacji o kolorze zielonym. Swoją barwę zawdzięcza użyciu naturalnego barwnika.

Zawartość alkoholu: 4,5%
Ekstrakt 11 %

Raciborskie Mocne

Piwo jasne mocne o podwyższonym ekstrakcie i zawartości alkoholu. W smaku wyczuwalna słodycz. Piwo idealne na chłodniejsze dni.

Zawartość alkoholu: 6,8%
Ekstrakt 15 %

raciborskie miodowe

Piwo warzone z dodatkiem miodu gryczanego. Miodowy smak przeplata się z lekką goryczką ze słodowym tłem.

Zawartość alkoholu: 4,5%
Ekstrakt 12,3 %

Raciborskie ciemne

Piwo ciemne tworzone na bazie słodów pilzneńskich, monachijskich oraz karmelowych i palonych. Kolor ciemnej
czekolady, dominuje karmelowy i słodowy smak.

Zawartość alkoholu: 6,3%
Ekstrakt 15 %